Om deze cursus te volgen, heb je geen voorkennis nodig. We gaan verder met de basistechnieken. Door de cursus Bakken voor Starters 1 – Zoet en Hartig ook te volgen, geef je jezelf wel een bredere basis.
#Wat leer je in deze cursus?
Je leert basisbereidingen, bak- en decoratietechnieken van een enthousiaste brood- en banketbakker die zijn kennis en vaardigheden graag met je deelt. Van kneden, opbollen, uitrollen, versnijden en uitsteken tot afbakken en garneren. Na deze cursus kan je zelf de vorm, smaak en toepassing van een basisrecept aanpassen.
Je ontdekt de basis bak- en garneertechnieken en alles wat je moet weten over de gebruikte grondstoffen in de verschillende bereidingen.
#Onderwerpen en inhoud
Dit maakten cursisten uit een vorige cursusreeks ...
-
Speciale broden: mueslibrood, masteluinbrood, speltbrood, haverzemelenbrood, melkbrood met noten en chocolade, meergranenbrood
-
Broodjes: Brugse knopen, paasbroodjes, kruidenbroodjes, notenbroodjes, bagels
-
Luxe gebak: tarte tatin, Zwartewoudtaart (Schwarzwälder Kirschtorte), speculaastaart, feestgebak, hazelnootfrangipane met abrikozen, appelgebak, koekjestaart
-
Luxe soezenbeslag: slagroomsoezen, trianons, zwaantjes
-
Bladerdeegkoeken: hoorntjes, tompoezen, carré confituur, pestokoek, vlinders met kaas
-
Speciaal gebak: mattentaartjes, perenkoek met chocolade, koekiemonsters, speculaas, red velvet cupcakes
Extra informatie