Om deze cursus te volgen, heb je geen voorkennis nodig.
#Wat leer je in deze cursus?
Je leert de basis baktechnieken en bereidingen van een toegewijde brood- en banketbakker die enthousiast zijn vaardigheden met je deelt – van gistdeeg, bladerdeeg, vetdeeg, room, beslag en mousses tot garnituur en decoratie van taarten en gebak.
#Onderwerpen en inhoud
Dit maakten cursisten uit een vorige cursusreeks ...
-
Broodsoorten: wit brood, bruin brood, Ardeens brood, roggebrood, suikerbrood, rozijnenbrood, pizzadeeg, pide
-
Basis broodjes: pistolets, sandwiches, chocoladebollen, ciabatta, uienbroodjes
-
Basis taarten: kersentaart, abrikozentaart, frangipanetaart, flantaart, rijsttaart, Tarte Maison, spinnetjestaart, aardbeientaart, Saint-Honorétaart
-
Koffiekoeken met gerezen bladerdeeg: worstenbroodjes, croissants, chocoladebroodjes
-
Eenvoudig soezenbeslag: éclairs
-
Harde koekjes: kokoskoekjes, spritskoekjes, Pain à la Grecque, kokosrotsjes, chocoladeblaadjes
-
Eenvoudige cake: vanille en chocolade
-
Eenvoudige koeken en gebak: brownies, gevulde eierkoeken, bokkenpootjes, merveilleux
Extra informatie