Je volgt les met dezelfde klasgroep. De lessen gaan meestal klassikaal door op school, al zijn er ook enkele trajecten die je live online kan volgen.
Schooljaar 2024-2025
Weet je nog niet welke situatie bij jou past? Twijfel niet en neem contact op met een trajectbegeleider. We kijken samen hoe we een traject voor jou kunnen personaliseren.
Wat leer je?
Begin aan je opleiding met de juiste verwachtingen.
De opleiding is erg praktijkgericht. Je voert een echt bouw- en renovatieproject uit, en dat onder begeleiding van onze vakexperts. Je leert de basis van metselen, pleisteren, tegelen, wanden plaatsen en loodgieterij. Ook de beginselen van schrijnwerkerij, schilderen en isolatie komen aan bod.
Wie word je?
Je wordt een professionele klusser met brede kennis van ruwbouw en afwerking. Dankzij je praktijkervaring kan je na je opleiding vlot op de arbeidsmarkt terecht.
Je kan kiezen om je te specialiseren tijdens een vervolgopleiding, al dan niet onder de vleugels van VDAB. Metselaar, stukadoor of schilder? Liever elektricien of sanitair- en cv-deskundige? De trajectbegeleiders helpen je graag op weg!
Is het iets voor jou?
Als professionele klusjesman of -vrouw sta je in voor het dagelijkse onderhoud van gebouwen, voer je allerhande kleine en grote reparaties uit en verzorg je het omliggende domein.
- Je wil je in een korte periode omscholen om aan de slag te gaan in de bouwsector.
- Je twijfelt nog in welke tak je je wil specialiseren – kies je voor ruwbouw of afwerking?
- Je bent voorbereid op de fysieke belasting van de job met moeilijkere werkhoudingen.
Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze opleiding.
- Je bent fysiek gezond en fit, want als technisch medewerker werk je in belastende werkhoudingen.
Even geduld... We laden alle details van deze opleiding.
Toch nog twijfels, bezorgdheden of drempels?
Bespreek je praktische en persoonlijke vragen met een trajectbegeleider.
Ze luisteren, geven advies en helpen – steeds met aandacht voor elke bijzondere situatie.
Volg je een arbeidsmarktgerichte opleiding of kies je voor een traject naar een diploma secundair onderwijs? Dan kan je rekenen op onze trajectbegeleiders. Ze luisteren, geven advies en helpen je bij al je praktische en persoonlijke vragen over de opleidingstrajecten. Die gesprekken verlopen steeds vriendelijk, discreet en met aandacht voor elke bijzondere situatie. Samen met onze vakleerkrachten zetten de trajectbegeleiders je op weg naar je droomjob of diploma.