Je volgt les met dezelfde klasgroep. De lessen gaan meestal klassikaal door op school, al zijn er ook enkele trajecten die je live online kan volgen.
Schooljaar 2024-2025
Weet je nog niet welke situatie bij jou past? Twijfel niet en neem contact op met een trajectbegeleider. We kijken samen hoe we een traject voor jou kunnen personaliseren.
Wat leer je?
Begin aan je opleiding met de juiste verwachtingen.
Tijdens deze korte oriënterende opleiding leer je veilig werken met elektriciteit. Je oefent de basistechnieken tijdens uiteenlopende opdrachten – voorbereiden, slijpen, monteren en bevestigen. Je krijgt daarbij ook een eerste introductie in de industriële elektriciteit.
Wie word je?
Je wordt een elektrotechnisch monteur die leidingen en dozen plaatst. Je maakt sleuven en gaten voor bekabeling en inbouwdozen, legt leidingen vast en trekt draden en kabels. Je maakt elektrische verbindingen en controleert de installatie met elektrisch testgereedschap. Je werkt graag in teamverband en op diverse locaties.
Je hebt de nodige basiskennis om door te stromen naar een opleiding gericht op industriële of residentiële elektrotechnieken. Of je kan kiezen voor een job waar je verdere training op de werkvloer krijgt.
Is het iets voor jou?
Als elektrotechnisch monteur bereid je het werk aan elektrische voorzieningen voor – kappen, slijpen, kabelgoten plaatsen, ... Door je verder te specialiseren kan je ook aan de slag in fabrieken, productiehallen en andere industriële omgevingen.
- Je zoekt een dynamische loopbaan met een afwisselend takenpakket waarbij je niet steeds aan een bureau zit.
- Je werkt graag met elektriciteit, maar je weet nog niet goed waarin je wil specialiseren – industriële of residentiële elektriciteit.
- Je voert technische opdrachten uit met orde en precisie.
Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze opleiding.
Even geduld... We laden alle details van deze opleiding.
Toch nog twijfels, bezorgdheden of drempels?
Bespreek je praktische en persoonlijke vragen met een trajectbegeleider.
Ze luisteren, geven advies en helpen – steeds met aandacht voor elke bijzondere situatie.
Volg je een arbeidsmarktgerichte opleiding of kies je voor een traject naar een diploma secundair onderwijs? Dan kan je rekenen op onze trajectbegeleiders. Ze luisteren, geven advies en helpen je bij al je praktische en persoonlijke vragen over de opleidingstrajecten. Die gesprekken verlopen steeds vriendelijk, discreet en met aandacht voor elke bijzondere situatie. Samen met onze vakleerkrachten zetten de trajectbegeleiders je op weg naar je droomjob of diploma.