Hoe wil je deze opleiding volgen?
Kies voor het leerpad dat het best aansluit bij jouw leven.
Combineer verschillende cursussen binnen een opleidingsprofiel. Je volgt les bij een vakleerkracht – op school of online, gespreid over meerdere semesters of schooljaren.
Je volgt een cursustraject door je in te schrijven voor een cursus binnen dit
opleidingsprofiel.
Bij elke inschrijfperiode kan je kijken of er een cursus start
waarvoor je kan inschrijven.
Voeg ze alvast toe aan je favorieten. Zo word je automatisch op de hoogte gehouden wanneer er nieuwe klassen
ingericht worden.
Voor een online cursus kan je doorlopend inschrijven tijdens
het schooljaar.
Schooljaar 2024-2025
Weet je nog niet welke situatie bij jou past? Twijfel niet en neem contact op met een trajectbegeleider. We kijken samen hoe we een traject voor jou kunnen personaliseren.
Wat leer je?
Begin aan je opleiding met de juiste verwachtingen.
In deze professionele horeca-opleiding leer je uiteenlopende technieken om vlees, gevogelte, vis en nagerechten op een correcte manier te bereiden. Naast deze nieuwe vaardigheden bouw je verder op je basiskennis van de snijtechnieken, vaktermen en producten. Je leert ook zelfstandig werken in een team.
In samenwerking met VDAB bieden we een opleiding die niet alleen gericht is op het verfijnen van je culinaire vaardigheden maar ook op het waarborgen van je toekomstige carrière in de gastronomie. Deze samenwerking garandeert dat onze opleiding up-to-date is met de huidige industrie standaarden en biedt wegen naar werkgelegenheid na succesvolle afronding.
In samenwerking met VDAB bieden we een opleiding die niet alleen gericht is op het verfijnen van je culinaire vaardigheden maar ook op het waarborgen van je toekomstige carrière in de gastronomie. Deze samenwerking garandeert dat onze opleiding up-to-date is met de huidige industrie standaarden en biedt wegen naar werkgelegenheid na succesvolle afronding.
- Praktijkgericht leren: Onze hands-on benadering zorgt ervoor dat je vanaf dag één in de keuken staat, waar theorie en praktijk samenkomen. Je leert van ervaren chefs die gepassioneerd zijn over het delen van hun kennis en vaardigheden.
- Moderne faciliteiten: Train in een state-of-the-art keuken, uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur. Onze faciliteiten simuleren een echte keukenomgeving, waardoor je klaargestoomd wordt voor de dynamische wereld van de gastronomie.
- Persoonlijke ontwikkeling: Bij CVO De Verdieping zien we culinaire opleiding als een pad naar persoonlijke groei. Naast kooktechnieken, leer je ook belangrijke levensvaardigheden zoals teamwork, tijdmanagement en creatief denken.
- Diploma Secundair Onderwijs: Met deze opleiding zet je de eerste stappen richting het behalen van je diploma secundair onderwijs. Je moet enkel nog de vakken algemene aanvullende vorming volgen om je diploma te behalen.
Wie word je?
Je combineert jouw technische en creatieve vaardigheden met een duidelijke passie voor je vak. Als hulpkok werk je nauw samen met de chef-kok. Je bereidt zelfstandig uitgebalanceerde gerechten. Door te spelen met culinaire technieken kan je basisrecepten verfijnen en vernieuwen.
Je geeft zelf vorm aan je horecaloopbaan. Je kan aan de slag in uiteenlopende horecabedrijven of je verder specialiseren met de praktijkopleiding kok.
Is het iets voor jou?
Als hulpkok ben je de rechterhand van de kok. Je zorgt zelf voor de nodige voorbereidingen en bereidingen. Of je controleert het werk van de keukenmedewerkers.
- Je werkt vlot samen en leidt de service in goede banen met je talent voor organisatie.
- Met je efficiënte en hygiënische werkwijze streef je steeds naar een lekker en mooi resultaat.
- Je communiceert duidelijk en vriendelijk, maar luistert ook onbevangen naar feedback van je collega’s.
- Je zoekt en vindt inspiratie om je gerechten naar een nieuw niveau te tillen.
Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt aantoonbare ervaring in een professionele keuken of een certificaat van de beroepsopleiding Keukenmedewerker.
- Recepten en smaken fascineren je mateloos – koken is een beleving die je niet meer kan missen.
Even geduld... We laden alle details van deze opleiding.
Toch nog twijfels, bezorgdheden of drempels?
Bespreek je praktische en persoonlijke vragen met een trajectbegeleider.
Ze luisteren, geven advies en helpen – steeds met aandacht voor elke bijzondere situatie.
Volg je een arbeidsmarktgerichte opleiding of kies je voor een traject naar een diploma secundair onderwijs? Dan kan je rekenen op onze trajectbegeleiders. Ze luisteren, geven advies en helpen je bij al je praktische en persoonlijke vragen over de opleidingstrajecten. Die gesprekken verlopen steeds vriendelijk, discreet en met aandacht voor elke bijzondere situatie. Samen met onze vakleerkrachten zetten de trajectbegeleiders je op weg naar je droomjob of diploma.