Als Assistent in Zorg, Wonen en Welzijn draag je bij tot een kwalitatieve zorg, en creëert een aangenaam woon- en leefklimaat voor cliënten. Met je diploma ben je klaar voor een carrière als zorgondersteuner en vervul je een cruciale rol die het verschil maakt in onder andere gezins- en familiehulp.
Wat leer je?
Begin aan je opleiding met de juiste verwachtingen.
- Professionele zorgvaardigheden: Je verwerft de vaardigheden om kwalitatieve ondersteuning te bieden in diverse zorgsettings, inclusief het uitvoeren van huishoudelijke taken volgens hoge kwaliteitsnormen.
- Communicatie en samenwerking: Je ontwikkelt sterke communicatieve vaardigheden om effectief samen te werken met cliënten en andere zorgprofessionals.
- Veiligheid en hygiëne: Je leert alles over (voedsel-)veiligheid, hygiëne, en gezondheidsprotocollen om een veilige omgeving te waarborgen voor cliënten en jezelf.
- EHBO: Je beheerst essentiële eerste hulp vaardigheden die cruciaal zijn in elke zorg- en welzijnsetting.
- Cliëntgerichte zorg: Je leert zorg op maat te bieden, afgestemd op de individuele behoeften en wensen van cliënten, met respect voor hun omgeving en achtergrond.
Wie word je?
Is het iets voor jou?
Deze opleiding is een stevige eerste stap. Na zes maanden kun je direct aan de slag in de zorgsector. Maar het is ook een springplank naar meer. Wil je later je volledig diploma secundair onderwijs? Dan kun je de algemene vakken volgen op je eigen tempo, terwijl je al werkervaring opdoet in de zorg.
Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt minstens taalniveau 1.1 bereikt in de lessen Nederlands voor Anderstaligen (NT2).
- Je hebt voor de rest geen voorkennis nodig om te starten aan deze opleiding.
Wil je meer informatie over deze opleiding?
Dan kan je alvast in contact komen met je trajectbegeleider.
Ze luisteren, geven advies en helpen – steeds met aandacht voor elke bijzondere situatie.
Volg je een arbeidsmarktgerichte opleiding of kies je voor een traject naar een diploma secundair onderwijs? Dan kan je rekenen op onze trajectbegeleiders. Ze luisteren, geven advies en helpen je bij al je praktische en persoonlijke vragen over de opleidingstrajecten. Die gesprekken verlopen steeds vriendelijk, discreet en met aandacht voor elke bijzondere situatie. Samen met onze vakleerkrachten zetten de trajectbegeleiders je op weg naar je droomjob of diploma.