Om deze cursus te volgen, heb je geen voorkennis nodig. We starten met de basistechnieken en -grondstoffen. Elke les gaan we een stapje verder.
#Wat leer je in deze cursus?
Je leert verschillende degen kneden, beoordelen, verwerken en afwerken. Aan het einde van deze cursus kan je op eigen houtje fouten ontdekken en voorkomen in een recept, deeg en het rijs- of bakproces.
#Onderwerpen en inhoud
Dit maakten cursisten uit een vorige cursusreeks ...
-
Broodsoorten: wit brood, bruin brood, Ardeens brood, roggebrood, suikerbrood, rozijnenbrood, speltbrood, 9-granenbrood, pompoenpittenbrood, bierbrood, ouderwets licht roggebrood, haverzemelenbrood
-
Broodjes: focaccia, yoghurtbroodjes, keizerbroodjes, spekbroodjes, stokbrood, papo secos, notenbroodjes, saffraanbroodjes, pistolet, sandwiches, chocoladebollen, suikerbollen, rozijnenbollen, hamburgerbroodjes, panini's
-
Hartige dingen: hartige muffins, quiche New York style, Italiaans spiraalbrood met pesto, hartige scones, stromboli, Brabantse worstenbroodjes, kipquiche
Extra informatie