#Wat leer je in deze cursus?
In deze cursus verruim je je kennis over vlees en ontdek je alle manieren om dit op de perfecte manier te bereiden. Je leert innovatieve technieken en verrast je gasten met innoverende gerechten.
Onze grootste troef is onze leerkracht, Evert Maris. Dankzij zijn ervaring in zowel binnen- als buitenland, krijg je toegang tot een grote variatie aan technieken en wereldse combinaties. Hij deelt zijn praktische tips en tricks die je direct kunt toepassen om de lekkerste gerechten op tafel te toveren.
In de cursus 'Meat Menu’s' leer je:
Hoe je vlees perfect kunt bereiden, rekening houdend met seizoenen, foodcost en voedingsaanbevelingen.
Werken met zowel populaire als minder bekende stukjes vlees, wild en gevogelte.
Het creëren van verrassende culinaire hoogstandjes.
Onderwerpen en inhoud
Deze cursus behandelt onder andere:
- Warme versus koude bereidingen
- Roken van vlees
- Pekelen
- Marineren
- Sous vide technieken
- Rauwe bereidingen
Na het afronden van deze cursus ben je nog beter voorbereid om complexe vleesgerechten te bereiden. Je kunt je vaardigheden verder inzetten in de keuken, bijvoorbeeld als hobbykok of specialist in vleesbereidingen. Maar een kok is natuurlijk nooit klaar met leren, overweeg om je culinaire kennis verder uit te breiden met aanvullende cursussen.