#Wat leer je in deze cursus?
Deze cursus is interessant voor beginnende keukenhelden en ook de meer ervaren hobbykok die op zoek is naar nieuwe invloeden. Je maakt gezonde gerechten met vlees en gevogelte, aardappelbereidingen of lichte recepten met rijst, deegwaren en quinoa.
Je kennis over ingrediënten krijgt in deze kookcursus een stevige boost. Na deze cursus verandert een kruidenierszaak of warenhuis in een walhalla van culinaire mogelijkheden. Je ontdekt hoe je de veelzijdigheid van elk ingrediënt kan uitspelen in een gerecht, door verschillende technieken toe te passen. Het zal je aanzetten om te gaan experimenteren en ontdekken in de keuken.
#Onderwerpen en inhoud
- Vlees versnijden
- Bakken, braden, koken, stomen van vlees en andere ingrediënten
- Gestructureerd leren werken in de keuken
Samen met de chef ga je op zoek naar eigentijdse trends. Je ontdekt nieuwe ingrediënten en verrassende mogelijkheden van alledaagse ingrediënten.
Je werkt in duo – samen met een collega-cursist bereid je elke les een volledig menu. We maken steeds een voorgerecht of soep, een hoofdschotel en een nagerecht. Je gaat dus niet met honger naar huis!
#Is het iets voor jou?
- Je wil gezonde en gevarieerde gerechten op tafel toveren.
-
Gezond hoeft niet saai te zijn, maar je weet nog niet hoe je dat precies aanpakt in je weekmenu.
- Je zoekt inspiratie en nieuwe manieren om gezonde vlees- en nagerechten te bereiden.
#Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze cursus.
Extra informatie