#Wat leer je in deze cursus?
De culinaire wereld heeft enorme stappen gezet in de laatste 10 jaar. De vele kookprogramma's op televisie zorgen voor kritische eters, met grote verwachtingen. We gaan terug in de tijd en leren klassieke gerechten op een hedendaagse manier te bereiden. Met je creatieve interpretatie zet je tijdens etentjes gerechten op zo’n manier op tafel dat je gasten helemaal onder de indruk zullen zijn.
Onder begeleiding van een ervaren chef leer je hoe je de kwaliteiten van elk ingrediënt kan uitspelen. Je leert elk ingrediënt bekijken vanuit verschillende hoeken: smaak, textuur, mogelijke bereidingswijzen en de combinatie met andere ingrediënten.
#Onderwerpen en inhoud
Je gaat aan de slag met vlees, vis en groenten. Van een vol-au-vent maken we bijvoorbeeld een rollade van kip met een jus van verse kippenfond, gerookte champignons en een warme paté.
#Is het iets voor jou?
- Je bent een culinaire creatieveling.
- Je tovert graag combinaties op tafel waar je gasten dagen later nog over spreken.
- Je leerkracht is wereldwijs en denkt out of the box. Onder zijn begeleiding groeit ook je durf om te experimenteren in de keuken.
#Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt een goede basiskennis van technieken, ingrediënten en bereidingen.
Extra informatie