Om deze cursus te volgen, heb je geen voorkennis nodig.
#Wat leer je in deze cursus?
Van eenvoudige basissauzen tot een frisse vitello tonnato, saltimbocca, carpaccio, burrata, … We bereiden elke les een verrukkelijk Italiaans driegangenmenu die je thuis makkelijk zelf op tafel kan toveren. Je leert de basis kooktechnieken in onze professionele keuken. Je werkt in duo – samen met een collega-cursist bereid je elke les een volledig menu. We maken steeds een voorgerecht of soep, een hoofdschotel en een nagerecht.
De leerkracht neemt je mee naar de verschillende regio’s in Italië. We werken met verse, typische Italiaanse ingrediënten. Je maakt de klassiekers die bij ons ook bekend zijn, maar we graven ook naar enkele verborgen pareltjes uit de Italiaanse keuken.
#Onderwerpen en inhoud
- Ossobuco alla Milanese
- Cicchetti
- Focaccia
- Burrata
- Carbonara
- Panzanella spaghetti aglio olio met grana Padano
- Cantucci
- Limoncello
#Is het iets voor jou?
- Italië is jouw favoriete vakantiebestemming. Italiaanse gerechten brengen jou dan ook meteen in de juiste stemming – van ontspanning tot temperament en animo.
- Je gaat graag op ontdekkingsreis in de keuken – van Aziatisch, Spaans, Zuid-Amerikaans tot zelfs Afrikaans ...
Extra informatie