#Wat leer je in deze cursus?
Je gaat aan de slag met typische lente- en zomerproducten zoals asperges, aardbeien en groene tuinkruiden. Maar we verwerken ze anders dan anders tijdens de les, met verfijnde technieken en een creatieve bordschikking. Zo krijg je meteen ook voldoende inspiratie voor je paasmenu en andere feestelijke diners.
Je werkt in duo – samen met een collega-cursist bereid je elke les een volledig menu. Je maakt steeds een voorgerecht of soep, een hoofdschotel en een nagerecht. De bereiding van de verschillende gangen wordt dus niet verdeeld over de volledige klas. Zo voer je les na les alle handelingen zelf uit. En je gaat niet met honger naar huis ...
#Onderwerpen en inhoud
- Verrassende gerechten met asperges, aardbeien, radijsjes en andere topingrediënten.
- Van een koud buffet en een menu met groene tuinkruiden tot een paasmenu.
#Is het iets voor jou?
- Ham met gegrilde asperges en vinaigrette van tomaten
- Radijsjessoep
- Gestoomde zeebaars met lentegroentjes
- Kruidenaardappelen
- Panna cotta met rabarber
- Rabarber-aardbeienmousse
- Aspergemousse met tuinkruiden en rivierkreeftjes
- Gevulde courgettebloemen
#Hoe bereid je jezelf voor?
-
Met twee is het gezelliger. Je werkt in duo, dus schrijf je gerust in met je favoriete partner in de keuken.
Extra informatie