#Wat leer je in deze cursus?
In plaats van de klassieke kant-en-klare bereidingen te kopen in de supermarkt, bepaal je vanaf nu zelf wat je serveert. Je leert veelzijdige gerechten bereiden waar je in eerste instantie nog niet aan hebt gedacht – met eigen marinades, bbq rubs of slaatjes. Je leert nieuwe ingrediënten en vleessoorten kennen. Fingerfood, hapjes en cocktails worden ook klaargemaakt en gedegusteerd tijdens de les.
Je krijgt les van een BBQ-professional die elke dag bezig is met zijn vak! Je past tijdens de lessen verschillende grill- en baktechnieken toe op verschillende soorten barbecues. Tijdens het bereiden van de bijgerechten krijg je ook enkele belangrijke basisvaardigheden in de keuken mee. Zo leer je ingrediënten perfect versnijden, bereiden en afwerken.
#Onderwerpen en inhoud
Deze gerechten kunnen op je menu staan:
- Halloumi frietjes
- Cote a l'os met chimichurriboter, salademix en frietjes
- Parelhoen van de BBQ
- Gegrilde hertensteak met pastinaakfrietjes
- Crepes Suzette flambé
- American pan pizza
- Pulled chicken sweet potatoes
- Varkenswangetjes, crispy leaf potatoes
- Warm gerookte chocoladecakejes en Irish coffee
- Winterse tomatensoep met balletjes
#Is het iets voor jou?
- Je wil wel eens de mogelijkheden ontdekken van grillen en bakken op houtskool, gas of met een kamado barbecue.
- Je hebt een barbecue en wil graag nieuwe ideeën opdoen die verder gaan dan de klassieke bereidingen op de BBQ.
- Je wil inspiratie en ervaring opdoen voor een gezellige BBQ bij je thuis.
-
Barbecueën smaakt altijd naar meer, maakt niet uit welk seizoen het is.
- Je wil tijdens je eigen barbecue ook tijd kunnen spenderen met je gasten. Een goede organisatie en de juiste menukeuze helpen je daarbij.
#Hoe bereid je jezelf voor?
-
Voorkennis is nuttig, maar niet vereist in deze cursus.
- Vertrek je toch graag met een goede basis? Start dan met onze BBQ - Academy. Daar steek je heel wat van op!
- Neem je lijstje met vragen mee naar de les.
Extra informatie