#Wat leer je in deze cursus?
Je leert nieuwe ingrediënten, vissoorten en groenten kennen. Vis en groenten zijn het hoofdthema van de lessen, maar er is ook de nodige aandacht voor vlees. Je leert veelzijdige gerechten bereiden met eigen marinades, bbq rubs of slaatjes die een pak beter smaken dan de kant-en-klare bereidingen uit de supermarkt. Tijdens het bereiden van de bijgerechten krijg je ook enkele belangrijke basisvaardigheden in de keuken mee. Zo leer je ingrediënten perfect versnijden, bereiden en afwerken.
Je krijgt les van een BBQ-professional die elke dag bezig is met zijn vak! Hij verwelkomt je met veel plezier in zijn culinaire speeltuin – een buitenkeuken in de serres met vier houtskoolbarbecues, eentje op gas én een kamado. Tips voor het reinigen en onderhouden van je materiaal krijg je erbovenop.
#Onderwerpen en inhoud
- Op cederhout gegaarde zalmfilet
- Zalmburger op zelfgemaakt briochebroodje
- Zalm met gegrilde asperges
- Op kruidenhooi gerookte forel
- Zeebaars in zoutkorst
- Gegrilde baarsfilet met aubergine
- Kabeljauw op de graat gegaard
- Gerookte rode poon met remouladesaus
- Gepofte vergeten groenten
- Gegrilde en in bananenblad gegaarde groenten
- Gekarameliseerde knolselder
- Groententorilla
- Ratatouille met zoete ui
#Is het iets voor jou?
-
Barbecueën smaakt altijd naar meer, maakt niet uit welk seizoen het is.
- Je wil graag nieuwe ideeën opdoen die verder gaan dan de klassieke bereidingen op de BBQ.
- Je wil de mogelijkheden ontdekken van grillen en bakken op houtskool, gas of met een kamado barbecue.
#Hoe bereid je jezelf voor?
-
Voorkennis is nuttig, maar niet vereist in deze cursus.
- Vertrek je toch graag met een goede basis? Start dan met onze BBQ - Academy. Daar steek je heel wat van op!
- Neem je lijstje met vragen mee naar de les.
Extra informatie