Pilootproject voor Limburg vergroot arbeidskansen van deelnemers (persbericht)

U bent hier

05

mrt

Pilootproject voor Limburg vergroot arbeidskansen van deelnemers (persbericht)

CVO De Verdieping reikt eerste competentiebewijzen voor Groen- en Tuinaanleg uit

Vaardigheden helpen ontplooien, tewerkstellingskansen vergroten en persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Met die doelstellingen lanceerde CVO De Verdieping in Heusden-Zolder een oproep naar medewerkers in de groen- en tuinsector om hun elders verworven competenties (EVC) officieel te laten erkennen, tijdens een tweedaagse praktijkproef. Het pilootproject in samenwerking met Onderwijs Vlaanderen biedt de mogelijkheid tot assessment en opleiding op maat van werkgevers en werkzoekenden.

“Met dit project onderstreept CVO De Verdieping zijn intentie om de talenten en competenties van cursisten zichtbaar te maken, voor zichzelf én de arbeidsmarkt,” zegt Joris Quintens, die de sociaal-economische samenwerkingen binnen CVO De Verdieping begeleidt. “Vandaag kunnen we de eerste competentiebewijzen uitreiken aan 9 deelnemers die reeds actief zijn in de groensector en bij lokale partnerorganisaties uit de sociale economie óf er aan de slag willen gaan.”

“Naast een attest ontvangen de deelnemers een objectief verslag en aanbeveling naar bijscholing,” zegt Michael Wojciechowski die de proef inhoudelijk vormgaf. “Zo zijn de uitgereikte certificaten een weergave van de sterktes van de kandidaat en bieden ze zowel aan werkzoekende als werkgever een houvast voor opleiding op maat.”

Objectieve erkenning van talent

De erkenning van verworven competenties gebeurt in vier stappen: benoemen, in kaart brengen, laten beoordelen en certificeren. Als officieel EVC-testcentrum wordt de beoordeling op objectieve, ondubbelzinnige beroepskwalificaties gebaseerd, wat een vlotte doorstroom op de arbeidsmarkt mogelijk maakt. Een competentietest vastleggen voor jouw organisatie is trouwens nog steeds mogelijk. Daarvoor neem je contact op met de school of met Joris Quintens.

CVO De Verdieping zet de toon met een professioneel georganiseerd opleidingsaanbod in Tuinbouw en Tuinontwerpvoor professionals en hobbyisten. In maart gaan de deuren van de serres opnieuw open voor zo’n 130 cursisten in 11 gevarieerde cursussen – van geveltuinen en groendaken tot 3D-tuinvisualisering.

Buitengewoon Groen en Lekker

De officiële uitreiking van de competentiebewijzen gebeurt op zaterdag 7 maart tijdens Buitengewoon Groen en Lekker, een informatief en inspirerend kook- en tuinfeest in de serres van CVO De Verdieping.

“Naast de toontuintjes van de EVC-deelnemers en cursisten uit de arbeidsmarktgerichte hoveniersopleiding ontdek je er ook het nieuwe lente- en outdooraanbod,” vertelt directeur Jurgen Mijten. “Wie geïnteresseerd is in biodiversiteit en klimaatbeplanting kan komen luisteren naar een lezing van ByeByeGrass-pionier Bart Backaert. Doorlopend delen onze tuinexperts nuttige tips en tricks en zorgen we voor gevarieerde proeverijen – hapjes op de barbecue, kruidenbereidingen, ijsjes uit de kruidentuin, … We helpen je met veel plezier om uit te blinken in je job én je hobby.

Niet zomaar een avondschool 

CVO De Verdieping kiest voor een professionele en persoonlijke aanpak. De school voor volwassenen organiseert het hele jaar door workshops, cursussen en beroepsopleidingen voor jong en oud. De lessen vinden overdag, ’s avonds of op afstand plaats, in een formule die het best bij jou past. Voor bedrijven en organisaties biedt de school cursussen op maat aan.

 

Info

Jurgen Mijten
Directeur CVO De Verdieping
+32 487 58 78 87 | jmijten[at]cvodeverdieping[dot]be

Joris Quintens
EVC-coördinator CVO De Verdieping
+32 471 99 26 56 | jquintens[at]cvodeverdieping[dot]be

Buitengewoon Groen en Lekker + Uitreiking EVC-certificaten
Zaterdag 7 maart van 10:00 tot 13:00
In de serres van CVO De Verdieping (Ganzenstraat 37 - 3550 Heusden-Zolder)
www.cvodeverdieping.be/buitengewoongroen

Laatste nieuws


Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

By nele

Schooljaar 2020-2021 – schrijf je in vanaf maandag 8 juni

27 apr 2020

We ontmoeten elkaar nu zoveel mogelijk digitaal – op veilige afstand, gescheiden door een scherm. Maar er beweegt wat achter de schermen, want in september start schooljaar 2021. En jij kan je inschrijven vanaf maandag 8 juni! Lees meer

By nele

Feed the Nurses in Heusden-Zolder

20 apr 2020

Igor Janssen, Evert Maris en Ingrid Put verenigen hun krachten met chef Hilaire Spreuwers voor Feed the Nurses. Samen maken ze gerechten klaar om gratis te verdelen over de Woonzorgcentra en het SFZ in Heusden-Zolder.  Lees meer

By nele

Coronavirus – maatregelen en updates

13 mrt 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen in alle scholen te schorsen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen. Volg hier de updates voor onze school. Lees meer