KMO Portefeuille

U bent hier

Kmo-portefeuille

 

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding en adviesdiensten.

Je vindt al de nodige info hier: http://www.kmo-portefeuille.be

Stappenplan om jouw aanvraag te doen

 1. Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag wil doen, moet je jouw onderneming eerst registreren. Denk eraan, dit kan een aantal dagen in beslag nemen!
 2. Je schrijft je in aan het onthaal (voor een opleiding die minstens € 100 kost, zie voorwaarden waaraan de opleiding moet voldoen op http://www.kmo-portefeuille.be) en geeft aan dat je de betaling via de kmo-portefeuille in orde brengt. Je krijgt dan een factuur opgestuurd. Online inschrijven is ook mogelijk maar dan moet je het bedrag betalen en vraag je achteraf de terugbetaling aan.
 3. Je doet een projectaanvraag op http://www.kmo-portefeuille.be dadelijk na je inschrijving in de school.

  • Het registratienummer van de school is DV.O231875.
  • Je dient geen BTW bij te tellen bij het bedrag, wij zijn een officiële onderwijsinstelling en niet btw-plichtig.
  • Als referentienummer schrijf je de naam van je opleiding en de startdatum.
  • Je aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de prestaties (eerste les)! Indien je de aanvraag te laat doet kan je project worden geweigerd!
 4. Je wordt gevraagd om jouw aandeel te storten aan Sodexho.
 5. De overheid stort vervolgens het resterende bedrag bij. Van zodra het geld in de portefeuille zit kan je de opdracht geven tot betaling van de factuur aan de school. Je dient dus nogmaals in te loggen in het systeem en uitdrukkelijk de opdracht tot betaling te geven! De betaling (en dus bijgevolg deze hele procedure) dient in principe te gebeuren vóór de opleiding van start gaat.

 

indien je nog specifieke vragen hebt over de betaling via de kmo-portefeuille in ons centrum of er zich een probleem voordoet met de betaling kan je steeds mailen naar info[at]cvodeverdieping[dot]be.