Veelgestelde vragen - Algemeen

U bent hier

Veelgestelde vragen


Algemeen

Er is gratis draadloos netwerk in het hele gebouw. Als cursist krijg je de toegangscode en informatie over de reglementering van je leerkracht. Als bezoeker vraag je een toegangscode aan het onthaal. De reglementering vind je hier.
Het openleercentrum is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het centrum. Er is plaats voor 49 mensen. Je hoeft niet te reserveren.
Dat is toegestaan. Je kunt echter geen gebruik maken van het servies van het cafetaria. Je moet ook zelf de tafels opruimen en netjes achterlaten.
We staan alleen toe dat je een afsluitbaar flesje water meeneemt in de klas. Het is niet toegestaan om drank en eten uit het cafetaria mee te nemen naar de klas.
In de klassen staat er geen prullenmand. Je vindt vuilbakken in de toiletten en op de gangen. Sorteren graag!
In de inkomhal en de gangen hangen informatiemonitors die de klasverdelingen tonen.
Via eSchool kun je je profiel beheren, vind je je inschrijvings- en studiebewijzen terug, de resultaten die je behaald hebt, …
Via Moodle kun je je opdrachten en lesmateriaal terugvinden.
Voor zowel eSchool als Moodle heb je dezelfde inloggegevens.
Bij je eerste inschrijving vragen wij je naar je e-mailadres. Dit is je gebruikersnaam. Je wachtwoord is standaard je geboortedatum in ‘DDMMJJ’-formaat. Je gebruikersnaam en wachtwoord kun je wijzigen via eSchool onder ‘profiel beheren’. 
De leerkracht kan zien met welk e-mailadres je bij ons ingeschreven staat. Mocht je met dit adres niet kunnen inloggen volstaat het een bericht te sturen. Je wordt snel geholpen.
Alle studiebewijzen worden digitaal beschikbaar gesteld op eSchool. Via 'digitaal loket' kun je al jouw studiebewijzen terugvinden. Let er wel op dat deze pas beschikbaar zijn nadat de directeur deze digitaal ondertekend heeft. Dit wil dus zeggen dat je niet meteen een deelcertificaat kunt afdrukken wanneer je je punten hebt gekregen.
Surf naar eSchool, log in, klik op de knop Cursusarchief, klik het pijltje voor de naam van de cursus open.
Respectievelijk in de loop van de maanden mei en december wordt het cursusaanbod bekend gemaakt voor het eerste en tweede semester. De exacte startdatum zal telkens tijdig in een nieuwsbrief en op de website verschijnen.
Van zodra we weten of een cursus zeker van start kan gaan, wordt besloten wie de cursus zal geven. Of de leerkracht van je cursus al bekend is, kun je zelf nakijken op eSchool door op het pijltje voor je cursus te klikken.
De getallen zijn de niveaus van bepaalde cursussen die dat semester aangeboden worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er enkel een cursus aangeboden wordt van het tweede niveau. Wanneer er geen niveaus te onderscheiden zijn, wordt er een x getoond.