Schilder-Behanger-Decorateur

U bent hier

Word Schilder-Behanger-Decorateur

Arbeidsmarktgerichte dagopleiding met bedrijfsstage en taalondersteuning

Als Schilder-Behanger-Decorateur kan je vlot binnen- en buitenschilderwerk verzorgen en behang plaatsen en herstellen. Je zorgt voor een goed resultaat door de juiste voorbereidingen te treffen en je werk vakkundig uit te voeren.

Naast het opschuren en afstomen van muren en plafonds herstel je ook pleisterwerk en gipskartonwanden en -plafonds. Je schuurt, plamuurt, ontstoft en ontvet oppervlakken en leert kostenbewust met materiaal en grondstoffen om te springen. Daarnaast leer je deuren spuiten en vloeren vernissen, maar ook decoratieve en industriële verftechnieken komen aan bod. Je werkt met veel courante verfsystemen en toepassingstechnieken voor renovatie en nieuwbouw. Een allesomvattende opleiding, dus!

Je schoolt je in sneltempo om tot vakbekwame schilder-behanger-decorateur, die als werknemer of als zelfstandige aan de slag kan. Wij leren je de kneepjes van het vak en tijdens je stage zet je de opgedane kennis in de praktijk om.

Combineer je deze beroepsopleiding met een specialisatietraject Decoratieve Technieken en de vakken van Aanvullende Algemene Vorming? Dan behaal je ook je diploma secundair onderwijs.

Praktisch
 • Duurtijd van 6 maanden, inclusief sollicitatietraining en een bedrijfsstage van 4 weken.
 • Start in september en februari.
 • Je volgt elke dag les, en dat van 8:35 tot 12:25 en van 13:05 tot 16:55. Er worden regelmatig lesvrije momenten ingeroosterd.
 • Voor het diplomagerichte traject biedt CVO De Verdieping samen met PCVO Limburg een modeltraject van 1 schooljaar aan, maar ook een individueel traject op jouw maat is mogelijk.
Inhoud
 • Herkennen en herstellen van ondergronden
 • Dekkend schilderwerk voor muren en plafonds
 • Pistoolschilderwerk
 • Niet-dekkende schilderwerken en hout- behandelingstechnieken
 • Decoratief schilderwerk
 • Behangtechnieken met vliespapier en glasvezel
 • Decoratieve technieken met klassieke en complexe behangsystemen
 • Technisch Nederlands voor Anderstaligen
 • Sollicitatietraining
Stage

Gedurende de hele opleiding kan je rekenen op de begeleiding en steun van onze gemotiveerde trajectbegeleiders. Ze leren je de kneepjes van het solliciteren en staan je bij in je zoektocht naar een toffe stageplaats die bij jou past. De stage is een belangrijke springplank naar een (eerste) job! Gedurende vier weken bewijs je jezelf op de werkvloer.

Profiel

Anderstaligen worden getest op mondelinge vaardigheden van het Nederlands.

Prijs

De prijs van de opleiding is afhankelijk van je situatie. In bepaalde gevallen springt VDAB bij, waardoor een deel van de inschrijvingsgelden vervalt. Ben je jonger dan 25? Dan behouden je ouders het recht op kindergeld zolang je de opleiding  volgt. Onze trajectbegeleiders bekijken samen met jou wat de precieze prijs van de opleiding is.

Belangrijk

Voor deze opleiding kan VDAB je als werkzoekende geen wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten, ...) bieden. Voor opleidingen tijdens de kantooruren moet je als uitkeringsgerechtigde werkzoekende eerst goedkeuring aan VDAB vragen.

Vragen?

Contacteer onze trajectbegeleiders op trajectbegeleiding[at]cvodeverdieping[dot]be.

 

Hoe kandidaat stellen?


Maak werk van je droomjob! Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor al onze dagopleidingen.

Stel je kandidaat

Ontdek al onze dagopleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Persoonlijk heb ik deze opleiding ervaren als zeer kwalitatief, leerrijk, up to date en jobgericht. Ook de leerkrachten zijn erg gedreven en gepassioneerd. CVO De Verdieping biedt een korte en praktische opleiding die de student direct klaarstoomt voor een job. Op slechts 6 maanden tijd heb je voldoende kennis om aan de slag te kunnen als front-end developer.
Marijn Cornelissen
Webdesigner
 
Dankzij de bekwame leraren en de intensieve onderdompeling werd het een heel leerrijk parcours. Vaardigheden als HTML, CSS, PHP, jQuery, Drupal en Photoshop openden deuren voor mij. Want enkele maanden na mijn stage bij het Hasseltse reclamebureau Hands vond ik een job waarbij ik zowel mijn taalvaardigheden als mijn webskills kan benutten. Ik onderhoud de hoofdwebsite, ontwikkel nieuwe websites voor (internationale) projecten en dankzij de grafische vaardigheden die ik opdeed tijdens de opleiding maak ik zelfs brochures en flyers.
Dana Brouckmans
Webdesigner
 
In plaats van een aantal cursussen aan mekaar te moeten rijgen, kreeg ik een volledig pakket voorgeschoteld. Eenzelfde hoeveelheid leerstof op eigen houtje via afstandsonderwijs verwerken? Bijscholen via avondonderwijs? Het zou me dubbel zoveel tijd gekost hebben. 
Ann Winderickx
Webdesigner