Schilder-Behanger-Decorateur

U bent hier

Word Schilder-Behanger-Decorateur

Arbeidsmarktgerichte dagopleiding met bedrijfsstage en taalondersteuning

Als Schilder-Behanger-Decorateur kan je vlot binnen- en buitenschilderwerk verzorgen en behang plaatsen en herstellen. Je zorgt voor een goed resultaat door de juiste voorbereidingen te treffen en je werk vakkundig uit te voeren.

Naast het opschuren en afstomen van muren en plafonds herstel je ook pleisterwerk en gipskartonwanden en -plafonds. Je schuurt, plamuurt, ontstoft en ontvet oppervlakken en leert kostenbewust met materiaal en grondstoffen om te springen. Daarnaast leer je deuren spuiten en vloeren vernissen, maar ook decoratieve en industriële verftechnieken komen aan bod. Je werkt met veel courante verfsystemen en toepassingstechnieken voor renovatie en nieuwbouw. Een allesomvattende opleiding, dus!

Je schoolt je in sneltempo om tot vakbekwame schilder-behanger-decorateur, die als werknemer of als zelfstandige aan de slag kan. Wij leren je de kneepjes van het vak en tijdens je stage zet je de opgedane kennis in de praktijk om.

Combineer je deze beroepsopleiding met een specialisatietraject Decoratieve Technieken en de vakken van Aanvullende Algemene Vorming? Dan behaal je ook je diploma secundair onderwijs.

Praktisch
 • Duurtijd van 6 maanden, inclusief sollicitatietraining en een bedrijfsstage van 4 weken.
 • Start in september en februari.
 • Je volgt elke dag les, en dat van 8:35 tot 12:25 en van 13:05 tot 16:55. Er worden regelmatig lesvrije momenten ingeroosterd.
 • Voor het diplomagerichte traject biedt CVO De Verdieping samen met PCVO Limburg een modeltraject van 1 schooljaar aan, maar ook een individueel traject op jouw maat is mogelijk.
Inhoud
 • Herkennen en herstellen van ondergronden
 • Dekkend schilderwerk voor muren en plafonds
 • Pistoolschilderwerk
 • Niet-dekkende schilderwerken en hout- behandelingstechnieken
 • Decoratief schilderwerk
 • Behangtechnieken met vliespapier en glasvezel
 • Decoratieve technieken met klassieke en complexe behangsystemen
 • Technisch Nederlands voor Anderstaligen
 • Sollicitatietraining
Stage

Gedurende de hele opleiding kan je rekenen op de begeleiding en steun van onze gemotiveerde trajectbegeleiders. Ze leren je de kneepjes van het solliciteren en staan je bij in je zoektocht naar een toffe stageplaats die bij jou past. De stage is een belangrijke springplank naar een (eerste) job! Gedurende vier weken bewijs je jezelf op de werkvloer.

Profiel

Anderstaligen worden getest op mondelinge vaardigheden van het Nederlands.

Prijs

De prijs van de opleiding is afhankelijk van je situatie. In bepaalde gevallen springt VDAB bij, waardoor een deel van de inschrijvingsgelden vervalt. Ben je jonger dan 25? Dan behouden je ouders het recht op kindergeld zolang je de opleiding  volgt. Onze trajectbegeleiders bekijken samen met jou wat de precieze prijs van de opleiding is.

Belangrijk

Voor deze opleiding kan VDAB je als werkzoekende geen wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten, ...) bieden. Voor opleidingen tijdens de kantooruren moet je als uitkeringsgerechtigde werkzoekende eerst goedkeuring aan VDAB vragen.

Vragen?

Contacteer onze trajectbegeleiders op trajectbegeleiding[at]cvodeverdieping[dot]be.

 

Hoe kandidaat stellen?


Maak werk van je droomjob! Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor al onze dagopleidingen.

Stel je kandidaat

Ontdek al onze dagopleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

De opleiding geeft de studenten veel ruimte om hun eigen interesses te kunnen ontwikkelen en hier beter in te worden. Boven op het groot assortiment aan vakken die jou de perfecte basis geven, staat er ook een heel team van bekwame leerkrachten voor je klaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een leuke stageplek heb gevonden waar ik nu ook aan het werk ben. Bedankt CVO!
Kevin Surmont
Webdesigner
 
Dankzij de intensieve en inhoudelijk sterke cursus ben ik een geen tijd volwaardig grafisch ontwerper geworden. De knowhow van de leerkrachten was dan ook uitstekend, ze wisten op al mijn vragen steeds een antwoord. Dankzij de stage die aan de opleiding verbonden is heb ik een job als marketing assistant gevonden. Ik doe nu het grafische werk wat ze vroeger moesten uitbesteden, en ik heb eindelijk een job gevonden. De ideale match dus!
Kevin Kiggen
Grafisch Vormgever
 
De opleiding Webdesigner biedt een stage die voor, volgens mij, de beslissende factor is om een job te hebben of niet. De stage helpt cursisten ervaring op te doen op een werkplaats en zo kan hij/zij de werkgevers laten zien wat hij/zij werkelijk kan. De kans wordt zo ook groter om op deze stageplaats te worden aangenomen.
Diëm Leyssen
Webdesigner