Hulpkok en Kok

U bent hier

Word Hulpkok en Kok

Wil je je kookpassie omzetten in een job als (hulp)kok in een (groot)keuken of restaurant? Start je binnenkort met een eigen zaak en wil je helemaal mee zijn op het vlak van keuken, zaal en de HACCP-regelgeving? Dan zijn onze professionele horeca-opleidingen je op het lijf geschreven.

Onder de begeleiding van een professionele kok bereid je zelf de gerechten, snacks en desserts. Je leert de gerechten correct presenteren en serveren. In sommige vakken kook je voor gasten of draai je mee in een echte keuken en zaal.

De opleiding bestaat uit drie delen.

  • De basisopleiding Keukenmedewerker of Bistro- en Brasseriemedewerker volg je overdag of ‘s avonds. In één semester leer je de basistechnieken aan waarmee je vlot koude en warme gerechten kan bereiden. Ook eenvoudige desserts staan op het menu. Tot slot vormt keukenhygiëne een belangrijk onderdeel van dit opleidingsonderdeel. Je kiest voor een modeltraject overdag of een traject op jouw maat. Wil je focussen op veganistisch, koolhydraatarm of gezond koken? Stap je liever in een project in een echte keuken? Ook dat kan. Aan het einde van de cursus behaal je een certificaat of getuigschrift van Keukenmedewerker.
  • Heb je al beroepservaring of volgde je eerder al een opleiding? Heb je de basisopleiding afgerond? Dan start je meteen in de vervolgopleiding Hulpkok. Hier ga je aan de slag met vlees- en visgerechten en leer je verfijnde desserts bereiden – van lekker ijs tot gebakjes en allerhande mousses. Ook dit luik van de opleiding rond je vlot binnen één semester af.
  • De kers op de taart zijn onze specialisatiecursussen die naar het certificaat van Kok leiden. Naast vlees- en visspecialiteiten staan ook streekgerechten op het menu. Als ‘chef’ word je ook voorbereid op het contact met de klanten, het aansturen van medewerkers en de bediening in het restaurant. Voor bepaalde modules kies je tussen lessen op school en een stage in de horeca. Zo word je nog beter voorbereid op een job als (hulp)kok. De specialisatiecursussen kan je in principe afronden binnen 1 jaar in dag- of avondonderwijs, maar de meeste cursisten kiezen hier voor een iets meer gespreid traject in combinatie met een job.
Praktisch
  • Volledig traject met mogelijkheid tot werkplekleren voor de specialisatiecursussen. Je hebt de keuze tussen één van de modeltrajecten of een pakket op jouw maat.
  • Start in september en februari.
  • Je volgt les op maandag, woensdag en vrijdag, en dat van 8:50 tot 15:05.
  • Wil je je diploma secundair onderwijs behalen? Combineer deze opleiding dan met de vakken van Aanvullende Algemene Vorming.
Profiel
  • Je bent op zoek naar een stevige opleiding met veel praktijk en veel kans op een job.
  • Je wil aan de slag in de horeca of in een (groot)keuken, maar je vindt geen job omdat je te weinig ervaring hebt.
  • Je bent bereid om gedurende enige tijd een intensief traject te volgen, maar daarna wil je je opleiding kunnen combineren met een job in de horeca.
Prijs

De prijs van de opleiding is afhankelijk van je situatie. In bepaalde gevallen springt VDAB bij, waardoor een deel van de inschrijvingsgelden vervalt. Ben je jonger dan 25? Dan behouden je ouders het recht op kindergeld zolang je de opleiding  volgt. Onze trajectbegeleiders bekijken samen met jou wat de precieze prijs van de opleiding is.

Voor de ingrediënten betaal je tussen de 150 euro en 200 euro. De gerechten die we hiermee bereiden, eten we natuurlijk lekker zelf op!

Belangrijk

Voor deze opleiding kan VDAB je als werkzoekende geen wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten, ...) bieden. Voor opleidingen tijdens de kantooruren moet je als uitkeringsgerechtigde werkzoekende eerst goedkeuring aan VDAB vragen.

Vragen?

Contacteer onze trajectbegeleiders op trajectbegeleiding[at]cvodeverdieping[dot]be.

 

 

Hoe kandidaat stellen?


Maak werk van je droomjob! Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor al onze dagopleidingen.

Stel je kandidaat

Ontdek al onze dagopleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Mijn ervaring met het CVO is heel positief verlopen. Ook al was de cursus heel erg zwaar toch heb ik een perfecte begeleiding gehad van iedereen. Ik kon overal terecht met mijn vragen en de begeleiding was dus ook dik in orde.
Gwenda Bastings
Webdesigner
 
Ik heb deze opleiding met veel plezier gedaan, het was heel zwaar, intens en met harde deadlines, heb er erg veel uit geleerd, zowel theoretisch als praktisch. Eenmaal op de werkvloer zijn deadlines dagelijkse kost. En de leerkrachten hebben ons daar goed op voorbereid. Ook na de schooluren in het weekend kon je rekenen op de hulp van de leerkrachten. Super!
David Porschmann
Webdesigner
 
Persoonlijk heb ik deze opleiding ervaren als zeer kwalitatief, leerrijk, up to date en jobgericht. Ook de leerkrachten zijn erg gedreven en gepassioneerd. CVO De Verdieping biedt een korte en praktische opleiding die de student direct klaarstoomt voor een job. Op slechts 6 maanden tijd heb je voldoende kennis om aan de slag te kunnen als front-end developer.
Marijn Cornelissen
Webdesigner