Project 4

U bent hier

Het creatieve verhaal

In de projectmodules één tot en met vier dagen we je uit door een grote variatie aan opdrachten. Iedere module leer je bij uit vier thema’s, namelijk mens, ruimte, product en actie/verhaal. Je wordt iedere module op verschillende niveau’s geprikkeld, waardoor je ontdekt wat jouw ding is.

Mens

Binnen het thema ‘mens’ leer je de geheimen van de portretfotografie kennen. Dit zowel binnen als buiten de fotostudio. Je leert bijvoorbeeld hoe je met minimale benodigdheden, op locatie, een straf portret kan maken. We deinzen echter ook niet terug voor uitgebreide lichtopstellingen in de studio, waarbij je bijvoorbeeld aan de slag gaat rond het onderwerp 'emotie'.

Ruimte

Ook architectuur- en interieurfotografie is een vak apart. Je maakt interieuropnames met behulp van natuurlijk licht, maar je leert de belichting ervan ook naar je hand zetten met behulp van externe flitsers. Je leert om bij het fotograferen perfectie na te streven, en dit door te trekken in de nabewerking. Denk bijvoorbeeld aan het kaarsrecht weergeven van bepaalde lijnen van een gebouw. Binnen dit thema komt ook landschapsfotografie aan bod, met uitdagende opdrachten zoals sterrensporen, lightpainting en industrieel landschap.

Product

Onder het thema 'product' leer je vervolgens producten vastleggen op de juiste manier. Dit gaat van blinkend metaal tot voeding en vloeistoffen. Van een sfeervol stilleven tot een cleane, strakke opname van hedendaags product. Technieken die aan bod komen zijn onder andere focus stacking en het combineren van verschillende opnames.

Actie of verhaal

Ten slotte leer je het juiste moment vastleggen en een verhaal te vertellen. 'Het beslissende moment' komt aan bod bij opdrachten zoals straatfotografie en podiumkunst. Het reportage en het verhalende aspect komt dan weer uitgebreid aan bod in opdrachten zoals sociale reportage en huwelijksfotografie. Ook hier word je opnieuw creatief uitgedaagd door opdrachten zoals beeldsequentie en hedendaagse versie van een sprookje.

Evolutie

Doorheen deze vier projecten stijgt de moeilijkheidsgraad van de opdrachten, zowel technisch als inhoudelijk. Ieder thema diepen we meer en meer uit - je wordt uitgedaagd om het onderste uit de kan te halen. Dit betekent dat feedback en zelfevalutie ook erg belangrijk zijn. Je leert om kritisch te kijken naar je eigen werk, maar ook naar dat van andere fotografen en klasgenoten. De fotobesprekingen in groep zijn dan ook zeer waardevol en leerrijk.

Greep uit de opdrachten

  • Sociale reportage
  • Beeldsequentie
  • Huwelijksreportage
  • Podiumkunst
  • Hedendaagse versie sprookje

 

Iedereen is welkom op onze Facebookpagina.

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Een grondige voorkennis van fotografie is noodzakelijk. Daarom heb je best de modules pro 1, pro 2 en pro 3 alsook de modules project 1, project 2 en project 3 doorlopen. Nieuwkomers kunnen slechts deelnemen als zij kunnen bewijzen een gelijkaardige opleiding gevolgd te hebben, en dit na het persoonlijk testen van hun kennis van het materiaal en het gebruiken ervan.

 


Schrijf je nu in!

Start: 
Start in jan/feb 2018

Prijzen en lesmomenten