macOS

U bent hier

Ervaar het gemak van de Mac

Apple is de laatste tijd een huishoudnaam geworden dankzij het fenomenale succes van iPhone, iPad, de AppStore, de MusicStore en de hele reeks van heerlijke computers. Nu onze levensstijl verder groeit naar een digitale dagelijkse routine, zien meer en meer mensen in dat een apparaat niet alleen heel goed en veilig moet werken, maar er liefst ook nog heel mooi uitziet.

Apple staat symbool voor een ongeëvenaard gebruikersgemak van de software, een ongeslagen bedrijfszekerheid en de meest geavanceerde gebruikersinterface. Meer mensen beseffen dat je echt naar de winkel kunt gaan om een computer te kopen met een oogstrelend design en een complete technische uitrusting. Bovendien kun je inderdaad een computer kopen waarmee je veilig op internet kunt gaan zonder last te krijgen van virussen of losgeldsoftware. Die computer, tablet en telefoon heten Apple (Macje voor de echte vrienden).

Je koopt een Mac, je haalt hem uit de doos en start hem: wat kan die machine dan? Wel, we krijgen niet alles behandeld in 1 module, zo veel kan dat mooie bakje met de standaard geïnstalleerde software (Mail, Safari, Voorvertoning, Foto’s, iTunes, iMovie, Agenda, Adresboek, Contacten, Quicktime…) Daarom zijn er vier cursussen die je kunt volgen om alle lekkers in de vingers te krijgen: macOs, iLife, iWork en iMovie. Nieuw is de cursus ‘Haal meer uit je Mac’.

In de module macOs ervaar je het gebruikersgemak van de Mac. Je leert op een heel verfrissende wijze omgaan met een computer. Heb je het gevoel dat de computer met jou speelt in plaats van omgekeerd? Koop dan die Mac en kom naar de cursus. Je leert op z’n Macs surfen, mailen, bestanden ordenen én terugvinden, printen en bestanden delen met anderen, contacten verzamelen, navigeren met de gps, toestellen synchroon houden en nog veel meer dagelijkse bezigheden.

Basiskennis: muis vasthouden, klikken, dubbelklikken, rechtsklikken, iets aanwijzen met de cursor, redelijk goed kunnen typen

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

  • je mag indien je dat wenst je eigen laptop meebrengen, er zijn desktop computers voor iedereen in de klas
  • verfijnde humor
  • iPhone, iPad, Apple Watch, trackpad, Mighty Mouse
  • je Apple pet of cap
  • je Apple t-shirt
  • je Apple manbag of girlbag
  • een selfie in de AppleStore in Brussel, Londen of New York
  • nieuwsgierigheid en leergierigheid

 


Schrijf je nu in!

Start: 
Start in jan/feb 2018

Prijzen en lesmomenten