Helemaal Mee met Windows 10

U bent hier

Basis Windows 10

In deze cursus leer je werken met de (nieuwe) Windows 10 software. 

Windows 10 heeft bijna 40 % van het marktaandeel heeft van alle besturingssystemen en blijft daarmee met stip al jaren op de eerste plaats staan. 

Of je reeds een computer bezit met Windows 10 of je plant een upgrade naar Windows 10, deze cursus geeft een antwoord op je vragen rond de installatie van, de upgrade naar en het werken met Windows 10. 

We bespreken de specificaties van dit besturingssysteem, we demonstreren wat Windows 10 kan en we zetten jou aan het werk om Windows 10 helemaal naar jouw wensen in te stellen. 

Je zal nieuwe mogelijkheden ontdekken zoals het werken met Apps, het werken met een touch- screen, gegevens bewaren in de Cloud, de kracht van een Microsoft account. 

Je gaat surfen met de nieuwe Edge browser. Je leert populaire websites bezoeken, de Google zoekmachine gebruiken, bladwijzers instellen, een leeslijst maken en bestanden downloaden. 

Je gaat je computer personaliseren - de achtergrond van het bureaublad aanpassen - snelkoppelingen maken - een thema instellen - kleuren wijzigen - de grootte van items aanpassen. Je leert gebruikers toevoegen en beheren. Het configuratiescherm zal geen geheimen meer kennen voor jou. 

De bedoeling is ook dat je zelfstandig een e-mail kan opstellen met een bijlage en deze kan versturen naar je contactpersonen. Je beheert zelf je mailboxen en je contacten. 

Dan ga je met de verkenner aan de slag: mappen maken, van naam wijzigen en verwijderen. Knippen, kopiëren en plakken. Je gaat bestanden lokaal en in de Cloud (OneDrive) opslaan, gemakkelijk terugvinden, beheren en delen. Alle lokale en cloud opslagmogelijkheden komen aan bod. 

Software en apps installeren vanuit de app-store, weer verwijderen en je computer beveiligen met wachtwoorden, de juiste attitude, een antivirus pakket en een firewall - allemaal onderwerpen die wij voor jou niet uit de weg gaan. 

Windows 10 zal voor jou geen geheimen meer kennen, en je zult ontdekken dat het erg gebruiksvriendelijk is, er je er veilig verbazende dingen mee kan doen.

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Het enige wat je nodig hebt om aan deze cursus te beginnen is wat elementaire basiskennis over het werken op een PC, en een dosis enthousiasme om te vernieuwen… Het is beslist de moeite waard.

Je mag indien je dat wenst je eigen laptop meebrengen, er zijn desktop computers voor iedereen.

 


Schrijf je nu in!

Start: 
Start in jan/feb 2018

Prijzen en lesmomenten