Haal meer uit Windows 10

U bent hier

Benut het systeem optimaal

Je werkt al vlot met Windows 10 maar hebt het gevoel dat je het systeem nog niet optimaal benut. Je moet af en toe nog eens een ‘specialist’ contacteren om je met een probeem verder te helpen, maar zou liever zelfredzaam zijn. Dit is jouw cursus!

We starten met een korte samenvatting van de basis van Windows 10 maar gaan al snel onze blik verbreden. We behandelen synchronisatie, back-ups en systeemherstel. Je wordt een vlotte thuisgebruiker die geen bestanden meer verliest en z’n toestel telkens weer aan de praat krijgt door enkele simpele ingrepen.

We bekijken niet alleen standaard Windows 10 programma’s maar testen ook de (betere) alternatieven van andere softwarefabrikanten - programma’s, apps en diensten die voor ervaren gebruikers als meerwaarde worden beschouwd. Denk bijvoorbeeld aan een andere browser dan Internet Explorer/Edge, een gratis alternatief voor het Office-pakket, en de diensten van concurrent Google.

En hoe zit het trouwens met je talloze accounts en de synchronisatie van je smartphone en tablet met je Windows computer? We bekijken de mogelijkheden van Microsoftdiensten op mobiele toestellen, evenals de instellingen m.b.t. de communicatie met andere toestellen (gsm, luidsprekers, tv, printer,…). Netwerk en de Cloud staan centraal.

We installeren een aantal diensten die onze foto’s, documenten en muziek veiligstellen.

We stellen ons terecht de vraag hoe we onze privacy en veiligheid kunnen garanderen. Hoe kunnen we bestanden herstellen? Hoe herstellen en optimaliseren we de pc (software en hardware) als er iets misloopt? We willen dieper ingaan op dit soort vragen, die wat meer ervaren Windows 10 gebruikers zoals jullie zich regelmatig stellen. De focus ligt op software en thuisgebruik, niet op hardware en thuisnetwerken.  

De cursus in een notendop: interessante apps en programma’s, creatief met multimedia, (online) back-ups, herinstallatie, alternatieve internet- en clouddiensten, communicatiemogelijkheden, je pc op het netwerk, ‘exotische’ instellingen, koppeling met externe apparaten, Google (Foto’s, cloudprinter, Contacten,…), multimedia apps, Recuva, Chrome/Firefox, CD Burner XP, VLC, (Open) Office, Cloud,...   

 

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Basis Windows 10

 


Schrijf je nu in!

Start: 
Start in jan/feb 2018

Prijzen en lesmomenten