CCNA - Cisco 1

U bent hier

Cisco Certified Network Associate

CCNA Met het CCNA (Cisco Certified Network Associate) volg je een programma dat uitgewerkt is om jou de basis van netwerken te leren, het gebruik van routers, switches en WAN-verbindingen. Dit programma wordt wereldwijd aangeboden als een webgestuurd curriculum.

De mogelijkheid bestaat om na het volgen van het curriculum een examen af te leggen bij een onafhankelijk testcentrum en op deze manier een officieel CCNA-certificaat te behalen.
De voertaal van de cursus is het Engels. Een voldoende passieve kennis is dan ook een vereiste. Zowel de labo's als de lessen worden weliswaar in het Nederlands gegeven en in een eigen vorm gegoten. De theoretische examens worden in multiple choice-vorm afgelegd.

Het CCNA is een programma dat belangrijke extra troeven op de arbeidsmarkt biedt. De leerinhouden worden immers bepaald door de marktleider op het gebied van netwerken.
De opleiding is ook zodanig opgevat dat, alhoewel Cisco zijn naam ermee verbindt, de aangeleerde kennis toegepast kan worden bij de integratie van andere merken netwerkmateriaal.

Het curriculum bestaat uit 4 semesters met eigen accenten en wordt in het CVO aangeboden in een pakket van 180 lestijden (3 modules).

Inhoud
Module 1: Inleiding tot netwerken
Module 2: Basis van switches en routers
Module 3: Schaalbare netwerken
Module 4: Netwerken verbinden

 

Lesmethode
De cursus wordt aangeboden via een combinatie van contact- en afstandslessen. De verhouding is minimum 25% afstand, 75% contact. De eerste les is een contactles. Bij die gelegenheid maken we concrete afspraken over de verdeling contact/afstand.

DEEL 1 - Introduction to Networks

"Introduction to Networks" is het eerste van 4 delen die leiden tot het behalen van een CCNA-certificaat. Dit eerste deel is een inleiding tot fundamentele netwerkconcepten en technologieën. Er wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen en hardware die in een KMO gebruikt worden. Je gaat de nodige vaardigheden leren om kleine netwerken te plannen en uit te voeren.

Inhoud

- Basisverbindingen leggen met een netwerk
- De belangrijkste frameworks en protocols: OSI- en TCP/IP-model
- Configuratie van een netwerkbesturingssysteem
- LAN-technologie: Ethernet
- IP-adressering: zowel IPv4 als IPv6 komen uitgebreid aan bod.

 

 

Interessegebied:

Ook beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Nieuwe boeken beschikbaar vanaf september 2016 - prijzen nog niet bekend

Er is geen basiskennis vereist om met de eerste module te starten. Aanleg en belangstelling voor technologie is een pluspunt.
Je moet slagen voor een aantal examens om naar een volgende module te kunnen: een multiple choice-examen en een praktisch examen.

 


Schrijf je nu in!

Start: 
Start in jan/feb 2018

Prijzen en lesmomenten